Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Жртве политичког и антиправног прогона да буду пуштене на слободу

Канцеларија за КиМ: Жртве политичког и антиправног прогона да буду пуштене на слободу

23. новембар 2017.

Правосудни органи и полиција на Косову и Метохији још једном су, по очигледном политичком диктату, на административном прелазу Брњак лишили слободе Д.Т, за којим је била расписана тајна потерница због наводних ратних злочина.

Фото: Канцеларија за КиМ

Тиме је Д.Т, после Богдана Митровића и Миланке Терзић, постао најновија жртва система чији је задатак спровођење кампање застрашивања српског народа и стварање атмосфере неспокојства у нашој јужној покрајини.

Д.Т. се до сада нормално кретао по Косову и Метохији и ништа није указивало на то да се против њега води некакав поступак, што је био случај и код неких ранијих привођења осумњичених за ратне злочине.

Хапшење људи на основу непоузданих сведочења и тајних оптужница и потерница јесте у функцији покушаја стварања вештачког баланса у процесуирању ратних злочина уочи почетка рада специјалног суда за злочине такозване ОВК, што је недопустиво и са правног и са моралног становишта.

Резултат таквих хајки на људе не може бити помирење, већ само продубљивање српско-албанског неповерења на Косову и Метохији, и зато још једном апелујемо на међународне организације и институције да се озбиљно ангажују у овим предметима и спрече нове случајеве злоупотребе полиције и правосуђа у прогону Срба.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева да поменуте жртве политичког и антиправног прогона буду пуштене на слободу, а у међувремену смо, као и за остале грађане Србије у сличној ситуацији, обезбедили адвоката и средства за правно заступање Д. Т.