Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић и Пеишото о унутрашњем дијалогу и ситуацији на КиМ

Ђурић и Пеишото о унутрашњем дијалогу и ситуацији на КиМ

13. децембар 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Португала у Републици Србији Аугуштом Сараивом Пеишотом.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је амбасадора Португала упознао са досадашњим током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, истакавши да се решење кључног српског националног питања не може изнаћи без сабирања свих унутрашњих снага и стварања најширег могућег друштвеног консензуса.

„Дијалог, који је покренут на иницијативу председника Србије, треба да ојача наш капацитет за проналажење дугорочно-одрживог решења за питање Косова и Метохије, што ће, верујемо, последично допринети и дугорочној стабилизацији прилика у региону“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је португалског амбасадора информисао о политичкој ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине, као и проблемима са којима се српски народ у покрајини свкодневно суочава.

Београд је, према Ђурићевим речима, доследно опредељен за наставак дијалога са Приштином и решавање свих проблема мирним и политичким средствима.