Насловна » Актуелно » Вести » Честитка Марка Ђурића Српској листи

Честитка Марка Ђурића Српској листи

14. децембар 2017.

Српској листи и свим одборницима и градоначелницима, који су допринели њеној убедљивој победи у већински српским срединама на недавно одржаним локалним изборима на Косову и Метохији, честитам почетак мандата и конституисање општинских власти.

Фото: Канцеларија за КиМ

Српска листа ће у предстојећем периоду одговорним односом према националним интересима и стручним руковођењем локалним органима власти морати да оправда указано поверење грађана и државе Србије.

Срби на Косову и Метохији заслужују да тешкоће њиховог живљења у јужној покрајини буду у највећој могућој мери амортизоване савршеним функционисањем српских локалних самоуправа, у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН и Бриселским споразумом.

Верујем да ће услови живота наших суграђана на Косову и Метохији бити још бољи пошто српска самоуправа буде додатно ојачана формирањем Заједнице српских општина, за шта сад имамо савршене услове, будући да власт у свим општинама са српском већином обавља програмски и идеолошки кохерентна политичка снага.

Данас је, иначе, тачно 1700. дан откако је Приштина преузела обавезе у вези са формирањем ЗСО и овом приликом још једном и представнике привремених институција самоуправе на Косову и Метохији и међународну заједницу подсећам на чињеницу да најважнији сегмент Бриселског споразума до данас није спроведен.