Насловна » Актуелно » Вести » Свети Никола обележен и у Приштини

Свети Никола обележен и у Приштини

19. децембар 2017. Извор: Танјуг

У Цркви Светог Николе у Приштини данас је, уз присуство представника Канцеларије за Косово и Метохију и више десетина верника, обележена храмовна слава, а литургију је служио парох приштински са свештенством Епархије рашко-призренске.

Фото: Канцеларија за КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је том приликом да је порука мира, љубави и братства која се упућује на Светог Николу, вредност српског народа, државе и цркве, те да су се са таквим осећањем Срби данас окупили у Приштини.

"Драго ми је што се сваке године све већи број људи окупља у овом храму, и да је и то на симболичан начин пут ка повратку Срба у Приштину, која припада њима као и Албанцима и свима другима који су у њој живели пре трагичних догађаја 90-их", рекао је Козарев и изразио наду да ће у будућности бити услова за одржив повратак расељених Срба у тај град.

"Ово је добра прилика да подсетимо да желимо да се што више Срба врати овде, наравно када се испуне елементарни услови за то, као што је приступ одузетој, запоседнутој имовини. Са пуно лепих утисака које носим одавде, желим да честитам славу свим Приштевцима овде данас, или где год се стицајем околности налазили", рекао је Козарев.

Литургији су присуствовали представници Српске листе, шеф руске канцеларије у Приштини Андреј Лисовој, као и стотинак верника из околних српских села и из централне Србије.