Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Путин потврдио-Русија спремна да уђе у дијалог Београда и Приштине

Вучић: Путин потврдио-Русија спремна да уђе у дијалог Београда и Приштине

20. децембар 2017. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Москви да је добио потврду руског председника Владимира Путина да је руска страна спремна да се укључи у дијалог Београда и Приштине уколико буде покушаја да се прошири формат дијалога и у њега се укључе САД.

Фото: Танјуг

"Постигли смо неку врсту договора, ако буде покушаја и намере да се шири формат учесника и посредника у разговору између Срба и Албанаца, Београда и Приштине, ако би Американци желели да постану део тог формата. Питали смо да ли бисмо смели да кажемо да би се са наше стране укључила Руска Федерација и он (Путин) је потврдно одговорио", рекао је Вучић на састанку са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко.

Како је Вучић рекао, ако Албанци буду желели Американце у преговорима, српска страна ће тражити да у њима учествује Русија да би ти преговори имали валидност.

"За нас је то логично, јер Русија није признала једнострано проглашену независност Косова. Само тражимо равноправан однос по том питању. О овоме нисмо могли раније да говоримо, јер нисмо имали зелено светло руских државних органа. Сада имамо и можемо да говоримо о томе", закључио је Вучић.