Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Док је Божића биће и Срба на КиМ

Ђурић: Док је Божића биће и Срба на КиМ

06. јануар 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је паљењу бадњака и вечерњем богослужењу у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици и том приликом поручио да док је Божића биће и Срба и Србије на КиМ.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је окупљеним грађанима честитао је Бадње вече и срећне празнике, и поручио свим Србима у земљи и расејању да је важно да се негују српски обичаји, јер како је рекао, нема успешног народа уколико се не поштује традиција.

"За Бадње вече са Косова и Метохије и старе Србије шаљемо целом српству честитке и поруку да је важно да негујемо наше обичаје јер је то оно што нас чини народом", рекао је Ђурић.

Не можемо бити успешан народ уколико не поштујемо и не негујемо оно што нас чини заједницом, а Божић је један од најсветијих и најважнијих хришћанских православних и српских празника, рекао је он после молитвеног обреда паљења бадњака, који је у порти цркве предводио епископ рашко - призренски и косовско - метохијски Теодосије.

Ђурић је истакао да је кључ опстанка Срба на КиМ са Српском православном црквом истрајност и издржљивост.

"Овде на КиМ у старој Србији посебно је важно да кажемо да је свака година па и ова у којој се боримо за опстанак и у којој се молимо за то да уз подршку наше браће из целог света овде на КиМ наш народ и црква опстану и буду јачи, да смо уверени у то да су истрајност и издржљивост нашег народа заједно са нашом црквом кључ нашег опстанка на овим просторима и да ћемо наставити да као држава радимо на томе да на овим заветним српским просторима и у будућности останемо", рекао је Ђурић.