Насловна » Актуелно » Вести » Грачаница: Вучић на слави у српској породици,обишао и манастир

Грачаница: Вучић на слави у српској породици,обишао и манастир

20. јануар 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас поподне српску породицу Стевић у Грачаници, која слави Светог Јована.

Фото: Танјуг

Вучић је домаћину Зорану Стевићу честитао славу, деци поделио поклоне, а потом, на молбу домаћина, сео у чело славског стола.

Зоран и Невена Стевић имају четворо деце, три ћерке и сина, и деветоро унучади.

Домаћин Зоран је запослен у Дому здравља Грачаница, на месту шефа обезбеђења, а супруга Невена је медицинска сестра у том дому здравља.

Ћерке Стевића су удате, једна живи у Крагујевцу, а две у Грачаници.

Са њима у кући живе син Милош, запослен у општини, снаха Мила, домаћица, те унуци - двоипогодишњи Лазар и двомесечна Николија.

Стевићи поседују око 90 ари обрадивог земљишта.

Они су и пореклом с Косова, а у Грачаници живе од 1920. године, када се Зоранов отац Мирослав, из села Милошево код Обилића, доселио у кућу своје супруге Ђурђе и наследио имовину.

Председник Вучић је породицу обишао заједно са Марком Ђурићем и Братиславом Гашићем.

Он је потом обишао манастир Грачаница, где му је домаћин, као и јутрос у Бањској, био владика Теодосије.

Разгледао је унутрашњост манастира, а показане су му и мошти Светог Стевана.

Вучић је на крају запалио три свеће.

Српски председник из Грачанице се упутио у Лапље село, код Приштине, јужно од Ибра, где га већ чека велики број грађана са целе територије Косова и Метохије, укључујући енклаве, са којима ће, како се очекује, разговарати до дубоко у ноћ.

Претходно је разговарао са политичким представницима Срба са КиМ, привредницима и грађанима тог дела Косова, којима је пренео да ће држава Србија наставити да брине о њима, да им осигура живот и будућност на Косову, политиком мира и улагања у развој и будућност.