Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Србија своју политику према КиМ неће мењати

Ђурић: Србија своју политику према КиМ неће мењати

08. фебруар 2018. Извор: Танјуг

Потпредседник Српске напредне стране Марко Ђурић рекао је у разговору са мештанима Међулужја да се на београдским изборима одлучује да ли ће Београд, као мотор целог српског народа, наставити да вуче Србију напред.

Фото: Танјуг

Наводећи да је вечерас у Међулужју обишао четири породице расељене са Косова и Метохије, Ђурић је казао да Србија своју државну политику по питању јужне покрајине неће мењати.

"То је политика одбране и заштите српског живља, српске државе и националних интереса на КиМ". То нам је један од приоритета државне политике", рекао је Ђурић.

Додао је да ће Београд наставити да преговара али да увек штитити своје интересе.

"Једина наша будућност када је о томе реч јесте у слози коју смо у претходне четири године постигли више него икада", навео је Ђурић.

Обраћајући се мештанима који су са КиМ, Ђурић је казао да могу бити поносни на чињеницу да су се Срби у покрајини сложили и да је 90 одсто њих стало иза јединствене државне политике.

"Да бисмо реализовали циљеве наше политике наша велика шанса је да са председником Србије Александром Вучићем Србију ојачамо, да је палу усправимо. Неопходно нам је да останемо сложни и у свим другим деловима Србије", казао је Ђурић.

Закључио је да су из тих разлога избори 4. марта веома важни јер то нису само избори за Скупштину Града Београда већ су много значајнији за целу Србију.