Насловна » Актуелно » Вести » Вучић позвао Јоханиса да помогне око компримиса за КиМ

Вучић позвао Јоханиса да помогне око компримиса за КиМ

08. март 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је председника Румуније Клауса Вернера Јоханиса замолио да помогне напорима Србије за проналажење компромисног решења у вези са питањем Косова и Метохије.

Фото: Канцеларија за КиМ

Вучић је на заједничкој прес конференцији рекао да је румунског колегу, за кога је рекао да има немерљив углед у Европи, САД и свету, упознао са разговорима о том питању које је имао недавно са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са званичницима ЕУ, као и о свему што је важно за проналажење компромиса.

Како је рекао, Румунија је највећа земља у региону, и имајући у виду и да је једна од пет земаља чланица ЕУ које нису признале самопроглашену независност Косова, замолио је да управо и из тог, неутралног и другачијег, угла помогне да до компромиса дође.

Председник Србије је подвукао да Јоханис има велики углед у свету и да га је замолио и за личну и подршку Румуније напорима Србије за проналажење компромисног решења.

Поновио је да је став Србије да не може да се догоди да једни добију све и други изгубе све, већ и једни и други да буду помало незадовољни и да би то било решење које би било фер и једино правично.