Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ захтева ослобађање Милорада Зајића из Клине

Канцеларија за КиМ захтева ослобађање Милорада Зајића из Клине

19. март 2018.

Правосудни систем на Косову и Метохији је све отвореније у служби неправа и подлих планова да се онемогући свака помисао прогнаних Срба на повратак.

Фото: Канцеларија за КиМ

Последње хапшење у Клини, извршено на превару, упалило је аларм и захтева хитно реаговање оних чија је званично декларисана жеља да тамо створе некакво демократско друштво.

Правосуђе на Косову и Метохији је све чешће продужена рука политике насиља и застрашивања и инструмент оних који би први требало да се нађу на удару правде због свега што су током рата и после њега учили беспомоћним српким цивилима али и својим сународницима који су мислили другачије.

Увек се на мети тајних оптужница за наводне ратне злочине и неких сумњивих и непоузданих сведока са напрасно пробуђеним памћењем налазе најнезаштићенији, они који су већ изгубили све или готово све, због чега поступање правосудних органа на Косову и Меохији и њихових налогодаваца изазива посебно гађење.

Стално одржавање атмосфере застрашивања и подгревање колективне психозе и мржње према малобројним Србима, чија је једина жеља да живе у миру као своји на своме, можда ће заиста обесхрабрити неког потенцијалног повратника, али ће у коначном уништити сваку шансу да на Косову и Метохији буде створено колико-толико нормално друштво.

Идеолози етнички чистог Косова и Метохије су противници дијалога, било какве нормализације и пребољевања рана из прошлости, и зато су они највећи непријатељи, не само Срба, већ и младих Албанаца којима се уместо шанси за напредак нуде мржња и безнађе.

Још једном апелујемо на разум оних који имају могућност да спрече правно насиље на Косову и Метохији да то учине, и спрече овај и неке нове покушаје уништавања људских живота и најбруталнија кршења људских права.

Захтевамо да Милорад Зајић сместа буде ослобођен, а он и његова породица, разуме се, могу рачунати на сваку могућу подршку Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије.