Насловна » Актуелно » Вести » Могерини: Оно што се догодило не сме се поновити

Могерини: Оно што се догодило не сме се поновити

28. март 2018. Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић и висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини сагласили су се да пронађу нове начине како би наставили са радом и решавањем проблема између Београда и Приштине мирним путем, а Могерини је поручила да "оно што се догодило, не сме се поновити".

Фото: Танјуг

"ЕУ унија очекује очување мира уз мудар и уздржан приступ" рекла је Могерини наводи се у заједничком саопштењу после јучерашњег састанка.

Вучић и Могерини састали су се како би, на отворен и искрен начин, разговарали о најновијим дешавањима и будућности дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине уз посредовање Европске уније, речено је у саопштењу.

Висока представница ЕУ Могерини изразила је жаљење због онога што се догодило у понедељак на Косову.

"Оно што се догодило не сме се поновити. Европска унија очекује очување мира уз мудар и уздржан приступ", истакла је Могерини.

Двоје саговорника, наводи се, су се сагласили да пронађу нове начине како би наставили са радом и решавањем проблема између Београда и Приштине мирним путем.

У суштинском и садржајном разговору, председник Вучић и виксока представница ЕУ Могерини констатовали су да је у националном и државном интересу Србије да очува стабилност, мир и напредак на путу ка Европској унији.

Састанак председника Србије и шефице европске дипломатије почео је јуче око 19.00 часова у здању на Андрићевом венцу и трајао је више од два сата.