Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Србија ће наставити борбу за очување Косова и Метохије

Ђурић: Србија ће наставити борбу за очување Косова и Метохије

28. март 2018. Извор: Танјуг

Србија ће наставити борбу за очување Косова и Метохије, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и додаје да Србија по сваку цену настоји да сачува мир и стабилност у моменту када сви покушавају да је испровоцирају и изазову хаос.

Фото: Танјуг

Он је нагласио да је "усправљање Србије најбољи одговор на терор", те да је варварским дивљањем маскираних терориста у понедељак у Косовској Митровици Приштина желела да изазове страх и панику код Срба и да их натера на бекство са КиМ.

"Они су показали шта мисле о дијалогу, преговорима, када су неког ко је послат да преговара са њима водили као животињу улицама Приштине", рекао је Ђурић.

Он је нагласио да без обзира на претње које стижу из Приштине Срби на КиМ неће одустати од формирања ЗСО, јер је то њихово ,али и међународно право.

Ђурић, кога су приштинске власти ухапсиле у понедељак у Косовској Митровици где је присуствовао округлом столу о будућности Срба на КиМ, за ТВ Пинк испричао је кроз какву је тортуру прошао непосредно након хапшења у Митровици па све до ослобађања на административном прелазу.

Ђурић је рекао да је његово здравствено стање добро али да је ужаснут због свега што се десило, због терора коме је српски народ на КиМ био изложен.

"Њихова намера је била да заузму север Косова, да застраше оно људи што је остало", рекао је Ђурић.

Подсећа да је су он и Никола Селаковић дошли у Косовску Митровицу да разговарају о будућности Срба и Албанаца и да је његова посета три пута најављена на време.

Говорећи о свему шта се дешавало рекао је:

"Нисам показао страх, нису могли да виде сузе, јер их није било - са те стране сам задовољан", каже он.

Поновио је да су се ствари промениле након телефонског позива из Београда који је зауставио дивљање.