Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Они нека се силе, ми ћемо да чувамо мир

Вучић: Они нека се силе, ми ћемо да чувамо мир

30. март 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас приштинским властима да могу да наставе да се силе, а ми ћемо, истиче, гледати да чувамо мир и штитимо стабилност.

Фото: Танјуг

Вучић је, одговарајући на питање поводом изјаве покрајинског председника Хашима Тачија да Војска Србије може да уђе на Косово, али да се војници неће вратити, те Рамуша Харадинаја да му је потребан север Косова, рекао да нема шта да каже ново и да зна за њихове жеље и намере.

„Они су велики, моћни и јаки, као њихови спонзори, а ми смо мали народ и могу да нас туку, могу све и за то имају подршку западне јавности. Замислите шта би било ако би нека НВО позвала неког званичника Косова, а ми упали на скуп и изубијали га“, казао је он.

Вучић је истакао да је све у вези боравка Марка Ђурића било легално по нашим и њиховим прописима.

„Само нека се они силе, ми ћемо да гледамо да чувамо мир, штитимо стабилност“, нагласио је он.

Вучић је истакао да је главни циљ приштинских власти заузимање севера и да разуме речи Харадинаја.

„Израчунали су они, видео сам студије и за Грачаницу, у којој Албанци постају већина. Тако, на пример, у Новом Брду Албанци већ за годину дана постају већина. Њихови циљеви нису велика тајна. Њима је велики циљ заузимање севера“, подвукао је он.

Истовремено је критиковао што се показало да смо у нашој земљи имали мало савезника за решавање питања Косова.

„Било је мало људи који су смели да кажу истину и потуре своја леђа, јер су знали да би се тиме замерили албанским спонзорима. Неки више воле да иду на неки пријем да их тамо тетоше и размишљају о себи а мање о Србији. Ја размишљам о Србији и нашим грађанима“, рекао је он.