Насловна » Актуелно » Вести » Стефановић: Потернице враћене у систем Интерполa

Стефановић: Потернице враћене у систем Интерполa

12. април 2018. Извор: Танјуг

Потернице на којима се налазе косовски Албанци, а на којима инстистирају српски судови, враћене су у Интерополов систем и видљиве су, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Фото: Танјуг

Небојша Стефановић је, одговарајући на питања новинара у Палати "Србија", а у вези са боравком делегације српске полиције и директора Владимира Ребића у седишту Интерпола у Лиону, рекао да смо тамо имали озбиљне разговоре и да смо инсистирали да се потернице српских судова на којима се налазе косовски Албанци врате у систем.

"Оне су враћене и видљиве су, са изузетком потерница Рамуша Харадинаја и Хашија Тачија, које јесу у систему, али неће бити видљиве у неком наредном периоду", навео је министар.

И даље ћемо тражити пуно поштовање међународног права, нагласио је Стефановић, уз оцену "ово је оно што ћемо да добијемо као резултат наше дипломатске иницијативе".

Министар је додао да ћемо инсистирати да оптужнице које подигну српски судови Интерпол поштује, односно да се међународно право и прописи спроводе.

Иначе, реч је о двадесетак потерница српских судова на којима се налазе Албанци са Косова и Метохије.