Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Вучићева политика ствара предуслове за договор и дугорочну стабилност у региону

Ђурић: Вучићева политика ствара предуслове за договор и дугорочну стабилност у региону

22. мај 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас посланика немачког Бундестага и члана Одбора за односе са Европском унијом Мануела Саразина и информисао га о проблемима са којима се свакодневно суочава српски народ на Косову и Метохији, као и чињеницом да је ниво одрживог повратка интерно расељених Срба у покрајину занемарљив.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је Саразина упознао са током дијалога Београда и Приштине, као и са резултатима унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића.

Према Ђурићевим речима, за разлику од Београда, који је испунио све договоре проистекле из Бриселског споразума, Приштина није испунила своју највећу и најважнију обавезу, а то је формирање Заједнице српских општина, са којим се касни читавих пет година.

„Политика коју у дијалогу заступа председник Вучић ствара предуслове за договор и дугорочну стабилност у региону, а тек треба да видимо политичку зрелост друге стране за постизање договора у интересу свих“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је Београд, и поред свега, опредељен за решавање свих несугласица на релацији Београд-Приштина дијалогом и политичким средствима.

Састанку је присуствовао и амбасадор Немачке у Београду Аксел Дитман.