Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић позвао Танзанију да преиспита признање једнострано проглашене независности Косова

Ђурић позвао Танзанију да преиспита признање једнострано проглашене независности Косова

05. јун 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас се у Москви, на маргинама међународног форума "Развој парламентаризма", састао са делегацијом Републике Танзаније, коју је предводио генерал-мајор Симон Мумви.

Фото: Танјуг

Ђурић је позвао власти те афричке државе да размотре могућност повлачења признања једнострано проглашене независности Косова, и указао на бројне међународно-правне и политичке аргументе који стоје иза таквог апела.

Изразивши очекивање да ће се билатерална сарадња Србије и Танзаније у предстојећем периоду интензивирати на највишем политичком нивоу, Ђурић је подсетио на дугогодишњу историју сарадње и пријатељства, нагласивши да постоји обострани интерес да се обнове некадашњи изузетно квалитетни односи.

Ђурић се, такође, данас састао и са члановима делегације Јужног Судана, којој је захвалио на доследној подршци њихове државе територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Самит у Москви, на којем учествује више од 80 делегација, био је прилика за размену мишљења са представницима великог броја држава, те прилика да се многи ближе упознају са позицијама Србије по питању Косова и Метохије.