Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Помоћ Русије за Србију од кључне важности

Ђурић: Помоћ Русије за Србију од кључне важности

06. јун 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у Москви да је за Србију и заштиту њених националних интереса улога Руске Федерације кључна, како због руског утицаја у међународној политичкој арени, тако и због њеног доследног инсистирања на принципу заштите суверенитета и територијалног интегритета држава.

Фото: Канцеларија за КиМ

"Председник Владимир Путин се у Србији заслужено доживљава као заштитник сигурности Срба на КиМ али и као заштитник међународног права. У Србији постоји осећај захвалности због улоге Русије у настојањима да се, када је реч о Косову и Метохији, одбрани међународно право", изјавио је Ђурић за Парламентарни канал Државне Думе Руске Федерације.

Према Ђурићевим речима, власти Србије су у редовној комуникацију са руским руководством, а председник Александар Вучић са председником Русије Владимиром Путином има интензиван дијалог о свим међународним темама од заједничког интереса.

Он је нагласио да за Србију и српски народ односи са Русијом због традиционалних веза и историјске блискости имају специфичну тежину.

"Свака нација је комбинација прошлих, садашњих и будућих генерација, а Србија и Русија имају историју сарадње прошлих и садашње генерација, а ја верујем и будућих генерација. Када је Србија отпочела своју борбу за независност у 19. веку добила је најпре подршку Русије. То су односи савезника, и ми такву традицију односа немамо ни са једном другом државом", објаснио је Ђурић.