Насловна » Актуелно » Вести » Арифи свакодневно сахрањује дијалог Беогада и Приштине

Арифи свакодневно сахрањује дијалог Беогада и Приштине

06. јун 2018.

Шеф преговарачког тима Приштине Авни Арифи из дана у дан провокативним изјавама сахрањује дијалог Беогада и Приштине и последњи је тренутак да ЕУ, као посредник у дијалогу, стане на пут таквој бахатости и самовољи.

Фото: Канцеларија за КиМ

Не може се неспремност Приштине да спроведе своје обавезе по питању успостављања Заједнице српских општина правдати ни лажима ни пасторалним метафорама о наводној жељи Србије да "пребира по трешњама".

Ако ћемо да се користимо фолклорним умотворинама господина Арифија, Србија не пребира по трешњама, већ неће да дозволи да јој манипулатори подмећу црвљиве трешње.

За Србију дијалог, од којег зависи стабилност региона и будућност како српске тако и албанске деце, није ни чинија са трешњама ни шведски сто, ми само желимо да Приштина престане да бежи од обавеза и да спроведе првих шест тачака Првог бриселског споразума.

Све остало из тог споразума Београд је спровео, а питање енергетика за којим Арифи посеже као алибијем за нечињење уопште није део Првог бриселског споразума и не може бити услов ни за шта, па ни за конструктовност Приштине по питању ЗСО.