Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Дијалог у Бриселу је пре свега између Београда и запада - Србија брани национални интерес

Петковић: Дијалог у Бриселу је пре свега између Београда и запада - Србија брани национални интерес

26. јун 2018. Извор: Пинк

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, рекао је за НОВО ЈУТРО телевизије Пинк да се у недељу десио дијалог, пре свега о мирном решавању свих спорова, али да ми пре свега треба да гледамо у ЕУ, а не у Албанце, зато што су нам онда они гаранција да ће се договорено и испунити.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Желео бих да осудим насиље које је извршено над младићем у Сувом долу. Канцеларија за Косово и Метохију је увек осуђивала сваку врсту насиља, због тога што насиље ништа не доноси, нити, животу Срба и Албанаца на КиМ, али ни процесу нормализације односа - рекао је Петковић.

Како је рекао, истрага ће утврдити о чему се ради, јер овакве ситуације многи хоће да искористе за разне злоупотребе, што нам, како каже, не треба.

- У недељу је у оквиру дијалога на високом нивоу , након 26.марта, настављен дијалог. То је изузетно добро и то пре свега са аспекта Срба са КиМ, јер таква врста разговора, може да донесе мир, безбедност и нешто што је од великог значаја за српску заједницу на КиМ - рекао је Петковић.

Петковић је нагласио да је дијалог изузетно битан и да је показао да Србија тамо у Бриселу брани српске националне интересе.