Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Не желе сви компромис

Вучић: Не желе сви компромис

02. јул 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је јасно да нисмо у лакој ситуацији кад је реч о Косову и Метохији, и да не желе сви компромис, имајући у виду ставове, који се износе, укључујући и неке данашње.

Фото: Танјуг

Вучић је на прес конференцији са комесаром Јоханесом Ханом истакао да ћемо ми, упркос томе, учинити све да до компромиса дође, и упозорио:

"Али, нећемо дозволити никоме да понизи или да сруши Србију, без обзира колико се неком чинило да је то могуће", истакао је Вучић. Председник је рекао да се мора преговарати, да је боље и десет година преговора, него један сат сукоба или ратова.

Србија ће, истакао је, у региону увек бити фактор стабилности и мира.

"Можда је за неког фраза, али за мене није, већ од највећег значаја, да сачувамо мир у односима са Приштином, да разговарамо ако треба и три пута дневно, да бисмо сачували сваки живот", рекао је Вучић.

Упитавши се да ли је оптимиста по питању компромиса или не, одговорио је да никог не жели да критикује пред званичницима ЕУ, али да је јасно да не желе сви компромис.

"Наш посао је да тежимо договору", а Србију, како каже, "нико неће моћи да понижава или сруши, ма колико се то некоме чинило као могуће".