Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић разговарао са отправником послова Амбасаде Руске Федерације у Београду

Ђурић разговарао са отправником послова Амбасаде Руске Федерације у Београду

19. јул 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са отправником послова амбасаде Руске Федерације у Београду Денисом Кузнедељевим.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Кузнедељев је истакао да Руска Федерација доследно подржава територијални интегритет и суверенитет Србије и даје допринос политичком решењу питања Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН и међународним правом.

Отправник послова амбасаде Руске Федерације у Београду рекао је да Руска Федерација прати дијалог Београда и Приштине, у ком, према његовим речима, Србија има конструктиван приступ, насупрот радикалне позиције Приштине.

Ђурић је Кузнедељева упознао са током и темама дијалога Београда и Приштине, истакавши да Београд наставља да трага за компромисом, односно решењем које не би у потпуности задовољило ниједну од страна у дијалогу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је још једном захвалио Руској Федерацији на подршци коју на међународном плану пружа Србији у борби за заштиту њених државних и националних интереса, изразивши очекивање да ће та подршка бити потрђена и интензивирана у предстојећим фазама дијалога.