Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Велика Британија недоследна по питању КиМ

Ђурић: Велика Британија недоследна по питању КиМ

02. август 2018. Извор: Танјуг

Не може се инсистирати на интензивирању дијалога у Бриселу, а истовремено имати став да о проблему Косова и Метохије не треба разговарати у УН, истиче директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и додаје да стога у одлуци Велике Британије да не стави тему КиМ на дневни ред СБ УН види недоследност.

Фото: Танјуг

"Србија наилази на противљење оних којима одговара пре свега јачање албанске позиције кроз нерешавање проблема", казао је Ђурић у изјави Танјугу и додао да се види дипломатска мобилизација дела оних који су 2008. године и пре тога подржавали једнострану проглашену независност Косова.

"Свако онај ко познаје ситуацију на КиМ зна колико је важно да се на највишем форуму УН разговара о судбини наше јужне покрајине и о томе ће се сигурно, хтели то Британци или не, у будућности расправљати", истакао је Ђурић.

Упитан да прокоментарише нападе на председника Србије Александра Вучића по питању Косова и Метохије, Ђурић је казао да су узроци тих напада његова настојања да проблеме на Косову и Метохији реши.