Насловна » Актуелно » Вести » Вучић и Црнадак поздравили изјаву Помпеа

Вучић и Црнадак поздравили изјаву Помпеа

27. новембар 2018. Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак, поздравили су данас изјаву америчког државног секретара Мајка Помпеа у којој је позвао приштинске власти да укину таксе на робу из Србије и БиХ.

Вучић и Црнадак

Фото: Танјуг

"Двојица саговорника констатовали су да то представља јасно кршење ЦЕФТА и ССП споразума и сагласили се да је неопходно да Србија и БиХ наставе са координисаним активностима у циљу укидања такси. Двојица саговорника поздравили су изјаву државног секретара САД Мајка Помпеа у којој је позвао приштинске власти да укину таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине", саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Председник Вучић изразио је захвалност на чињеници да је недавно на гласању у ГС Интерпола о пријему тзв. Косова БиХ гласала против, истиче се у саопштењу.

Он је нагласио да квалитету свеукупних односа доприноси узајамна подршка у процесу европских интеграција.

Српски председник је истакао да је наша земља опредељена за добру и активну сарадњу са суседима, као и да подржава територијални интегритет Босне и Херцеговине, уз јасно поштовање Дејтонског споразума и уважавање интереса и интегритета Републике Српске, додаје се у саопштењу.