Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Најава Тиране и Приштине, повратак фашизму из 1941.

Ђурић: Најава Тиране и Приштине, повратак фашизму из 1941.

27. новембар 2018. Извор: Танјуг

Уместо европске будућности Балкана, која је најављивана за 2025, сада је та година најављена као година уједињења Албаније и Косова и повратак у 1941., тако је вечерас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић прокоментарисао идеју албанског премијера Едија Раме о "националном пројекту уједињења Албаније и Косова".

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"То није будућност какву желимо ни за Балкан, ни за Србију. Будућност коју ми желимо је 100 одсто сарадње, а не 100 одсто граница и 100 одсто рушења. И као што видите 100 одсто више нема приштинских општинских и других институција на северу Косова", рекао је Ђурић за Тв Пинк.

На констатацију новинара да је јуче у Пећи "озваничено стварање велике Албаније", Ђурић каже да међу Албанцима "дивља фашизам" и да, када се то каже, није претеривање.

"Ово је директан континуитет идеологије из времена Другог светског рата. Велика Албанија је успостављена на простору КиМ само у периоду од 1941. до 1945. године", указао је Ђурић.

Он је нагласио да ту политику директно настављају Еди Рама, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, залажући се за "велику Албанију".

"И може неко да тврди да то није тачно, али ломаче за српске производе на којима учествују посланици владајућих албанских странака показују праву мрачну страну њихове фашистичке идеологије", каже Ђурић.