Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Укидање такси, па дијалог

Вучић: Укидање такси, па дијалог

14. март 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас наду да ће међународна заједница наставити са рационалним позивима Приштини да одустане од такси које је увела против Србије и српског народа.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је у разговору са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром рекао да ће Србија одмах по укидању тих антицивилизацијских намета, бити спремна за наставак разговора са Приштином.

Мур је пренео Вучићу да је од Приштине захтевао укидање такси, како би две стране што пре наставиле дијалог, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је упознао Мура са чињеницом да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО. Он је рекао и да су увођење такси и изгласавање Платформе у приштинском парламенту најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о решењима која би могла да дестабилизују цео регион.

Вучић је током разговара о билатералним односима, који су, како се наводи, упркос комплексним околностима, добри, изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.

Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос Брегзиту, остати посвећена помоћи и подршци региону Западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог Западног Балкана у Унију кључна за његову стабилност и просперитет.