Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Ако Приштина укине таксе, Србија спремна за дијалог

Вучић: Ако Приштина укине таксе, Србија спремна за дијалог

08. април 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у разговору са амбасадором САД, Калом Скотом, да није оптимиста, али да је Србија спремна да настави дијалог ако Приштина повуче одлуку о сто одсто увећаним таксама на робу из Србије.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

У разговору са Скотом о будућности дијалога Београда и Приштине и ситуацији у региону, председник Вучић је истакао да је, неиспуњавањем јединог услова из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО, усвајањем платформе о преговорима, формирањем војске Косова и увођењем такси на робу из Србије, Приштина укинула дијалог.

Он је нагласио да је међународна заједница раније требало да се бави проблемима који су довели до застоја у дијалогу, нарочито покушајима укидања такси на српску робу.

„Нисам оптимиста, али ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара“, навео је председник Вучић, саопштила је Прес служба Председника.

Амбасадор Скот је нагласио да САД подржава повратак дијалогу и истакао да је неопходно наћи начин за наставак разговора, јер је заједнички интерес и Србије и Приштине, али и међународне заједнице, да се постигне компромис.