Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Омогућити Спасојевићу и Рошићу да се бране са слободе

Ђурић: Омогућити Спасојевићу и Рошићу да се бране са слободе

23. април 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић затражио је данас да Недељко Спасојевић и Марко Рошић, које Приштина сумњичи за умешаност у убиство Оливера Ивановића, буду хитно пуштени да се бране са слободе, и апеловао на појединце на српској политичкој сцени да не одмажу Србима на КиМ тако што ће помагати нашим непријатељима.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је новинарима изјавио да се Спасојевић и Рошић, којима је притвор данас у Приштини продужен за још два месеца, у тамници држе без права на фер суђење и без било каквих доказа, а на основу некредибилних изјава и сведочења, попут оних које је дала Рада Трајковић.

"Апелујем на то да двојица Срба који се у притвору налазе од 23. новембра буду пуштена да се бране са слободе и апелујем на све у Србији који се баве политиком или било којом врстом јавне активности да својим деловањем и понашањем не погоршавају положај Срба на КиМ на начин на који је то учининила Рада Трајковић својим изјавама и исказима датим приштинским органима", рекао је Ђурић.

Он је објаснио да је свако ко има сазнања о неком кривичном делу дужан да та сазнања подели са надлежним органима Републике Србије.

"Ако неко од наших грађана има било каква сазнања о било чему везано за било које кривично дело, посебно најтежа на Косову и Метохији, њихова дужност, одговорност и обавеза није да на томе покушају да стичу прљаве, одвратне, јефтине политичке поене, већ да то пријаве најближем представнику нашег МУП-а, тужилаштва или другог надлежног државног органа", казао је Ђурић.

То, како је објаснио, није тема на којој било ко треба да политичким егзибиционизмом привлачи пажњу на себе.