Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Укидање такси није "поклон" Србији

Вучић: Укидање такси није "поклон" Србији

09. мaj 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Тирани да нико не треба да рачуна на то да је укидање такси Приштине на српску робу - поклон Србији.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

На питање новинара да прокоментарише поруку шефице дипломатије ЕУ Федерике Могерини упућену косовском премијеру Рамушу Харадинају да нема тајних планова између Албаније, Србије и ЕУ, али и да је услов за дијалог укидање таксе и да је то на неки начин услуга Србији, Вучић каже:

"Нисам то тако разумео, али сам недвосмислено рекао и (потпредседнику италијанске владе) Матеу Салвинију и Федерики Могерини - да не помисли било ко да било када рачуна да је укидање такси поклон Србији. Није никакав. Већ смо изгубили 300 милиона евра, па још да скачемо од среће, хвала што сте нам отели само 300 милиона и сад смо много срећни, па да учинимо нешто заузврат...То је немогуће, то би било неодговорно са наше стране и то се неће догодити. И то ти људи морају да знају", рекао је Вучић.

Он је истакао да једино политиком нормалности Србија може да сачува своје интересе.

"Кад имате неког ко има снажна леђа као што имају Албанци у западном свету, и то не зато што су много паметни или што боље лобирају или имају више новца - а имају, посебно њихова америчка дијаспора - кад имате посла с таквим људима јасно је да наш посао није лак, али да ми у крајњој линији добром политиком и политиком нормалности једино можемо да сачувамо своје интересе", истиче Вучић.

Он је додао да то што кажу да они чине Србији услугу укидањем такси - "то су приче за малу децу" и то нека причају између себе колико хоће.

"Јер, на крају крајева, шта могу друго него да врше притисак на Србију, а наше је да се одупремо томе и да водимо своју политку у складу са интересима нашег народа", закључио је Вучић.