Насловна » Актуелно » Вести » Кошаркашима Слоге из Баточине онемогућен улазак на КиМ

Кошаркашима Слоге из Баточине онемогућен улазак на КиМ

10. фебруар 2019.

Кошаркашима "Слоге" из Баточине није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње дођу на Косово и Метохију, чиме је спречено одигравање утакмице Друге српске лиге са домаћином "Трепчом" из Косовске Митровице.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Реч је, као и у претходним случајевима задржавања спортиста на административним прелазима, о покушају изолације српског народа на северу Косова и Метохије и сасвим безразложном иживљавању, које за последицу може имати само додатно продубљивање међуетничке дистанце у покрајини.

Спорт је макар симболично преживљавао и у најмрачнијим тренуцима европске историје, а древни народи су чак у ратно време проглашавали примирја како би се спортисти слободно такмичили.

Они који су у Приштини донели одлуку да систематски спречавају Србе да се баве спортом и такмиче не каскају, дакле, за савременим цивилизацијским вредностима, већ заостају и за онима који су живели пре два и по миленијума.

Овакво антицивилизацијско опхођење Приштине је само још један од аргумената у прилог тврдњи да су самопроглашено Косово и тамошње привремене институције самоуправе претња стабилности региона и непријатељ вредности на којима почива цивилизација.