Насловна » Актуелно » Вести » Павићевићу ускраћено право на обављање професионалних дужности

Павићевићу ускраћено право на обављање професионалних дужности

27. новембар 2018. Извор: Танјуг

Официру за везу Владе Србије при Мисији ЕУ у Приштини Дејану Павићевићу, који се данас упутио у обилазак српских енклава јужно од Ибра, данас је ускраћена полицијска пратња, чиме му је фактички ускраћено право на обављање професионалних дужности, што му је гарантовано споразумом о слободном кретању званичника.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Осим што му је ускраћена полицијска пратња, на коју је до сада увек остваривао право, Павићевићу је усмено саопштено да није безбедно да путује јужно од Ибра, што је схватио као индиректну претњу, и зато одложио иначе прописно најављену посету.

Приштина је на овај начин прекршила још један од споразума из Брисела, чиме је само додатно потврдила да жели да се креће у правцу ескалације и дестабилизације.

Ову индиректну забрану посете Дејану Павићевићу посмарамо и у контексту најава приштинских медија да ће великом броју политичких и јавних личности из Србије бити онемогућен долазак на Косово и Метохију.

Позивамо још једном све заинтересоване међународне актере и Европску унију, као гаранта спровођења бриселских договора, да предузму хитне мере како би се ситуација вратила на почетну позицију која је претходила увођењу антицивилизацијских трговинских баријера Приштине.