Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Српском народу у покрајини укинута сва политичка права

Ђурић: Српском народу у покрајини укинута сва политичка права

24. април 2019.

Спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на северу Косова и Метохије јесте чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима организованим од стране Приштине након оваквог чина постаје бесмислено.

Обавићемо консултације председника Србије, владе и Срба са Косова и Метохије и заједнички донети одлуку о даљим корацима.

Представници фашистичког и шовинистичког покрета Самоопредељење у приштинској Централној изборној Комисији данас су увели мере националне сегрегације а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову.

Једно је сасвим сигурно, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права, јер се оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом.

Невероватно је и да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине.