Насловна » Актуелно » Преговарачки процес» Закључци Радне групе за слободу кретања/мост, 25. август 2015/2
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Закључци Радне групе за слободу кретања/мост, 25. август 2015/2

1. Обе стране су затражиле од ЕУ да ревитализује мост у Митровици и његовo oкружење, у складу са препорукама техничке процене и на основу архитектонског пројекта од 29. јуна 2015. године око ког су се сложиле обе стране.

2. Извођач радова ће 15. октобра 2015. године затворити обе стране моста непокретним банкинама и грађевинским оградама. Грађевински радови на мосту ће се вршити приступањем грађевинској локацији јужним приступним путем. Мост ће бити отворен за саобраћај до лета/најкасније до краја јуна 2016. године.

3. У складу са истим распоредом, општина ће ревитализовати главну улицу (улица Краља Петра) тако што ће је претворити у пешачку зону. Улица ће бити отворена за пешаке до лета/најкасније до краја јуна 2016. године.

4. Радна група ће заједно са оба градоначелника током процеса ревитализације редовно пратити и преиспитивати преовлађујуће политичке и безбедносне услове у општинама.

5. До 10. октобра 2015. године ће бити решено питање мапа административних линија катастарских области у Сувом Долу и Брђанима путем Меморандума о разумевању о плановима развоја општина, Општинске мапе зонирања и детаљног Регулаторног плана између релевантних министарстава и двеју општина.