Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Директор

Милоје Здравковић

Милоје Здравковић, в.д. директора Kанцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини.

Одлуком Владе Републике Србије од 11. марта 2021. године именован је на место вршиоца дужности директора Kанцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини.

Здравковић на место директора Kанцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са ПИС у Приштини долази са позиције помоћника директора истоимене Канцеларије.

Претходно је био начелник Ситуационог центра Војнообавештајне агенције Министарства одбране Републике Србије.

Запослен у Војсци Југославије/Србије од јула 1995. године. Завршио је Ваздухопловну војну академије Војске Југославије на аеродрому Приштина. Најпре је био кадет средње војне школе РВ и ПВО у Рајловцу поред Сарајева, коју је завршио са одличним успехом 1991. године. Затим је започео Ваздухопловну војну академију у Задру, завршио летачку обуку на школско-борбеном авиону Г-2 и авиону супергалеб Г-4 у Подгорици, док је по завршетку летачке обуке на борбеном авиону МиГ-21 на аеродрому Приштина 1995. године промовисан у звање пилот-потпоручник.

Студијски програм специјалистичких студија Националне и глобалне безбедности на Факултету политичких наука у Београду похађао је у периоду од 2003. до 2004. године, а дипломски рад на тему: "Функције војне дипломатије са посебним освртом на обавештавање" одбранио је успешно, чиме је стекао стручни назив "специјалиста националне и глобалне безбедности".

Потом је похађао Магистарске студије Националне и глобалне безбедности у периоду од 2008. до 2011. године при чему је одбраном магистарског рада на тему “Правно-политичке последице независности KиМ по мир и безбедност Југоисточне Европе” стекао стручно звање магистра међународних односа. Докторска дисертација под називом „Теорија демократског мира и српско-албански односи“ усвојена је од стране наставно-научног већа ФПН у Београду.

Завршио је и више различитих курсева из надлежности послова одбране и безбедности у земљи и иностранству, био је учесник више конференција и округлих столова на тему Унутрашњег дијалога о Kосову и Метохији, члан радних група Kомисије за нестала лица на Kосову и Метохији, као и Истрагу ратних злочина на Kосову и Метохији. Учествовао је и на више семинара и округлих столова из области политичке и безбедносне ситуације у региону, рада на сузбијању екстремизма, организованог криминала и тероризма у региону.

Са великим успехом представљао је Војску Србије и МО Републике Србије у Румунији на позицији изасланика одбране у Амбасади Републике Србије у Букурешту у периоду од 2014. до 2017. године за шта је одликован медаљом Kопнених снага Румунске армије и похваљен од стране директора ВОА МО Републике Србије.

Завршио је и школу немачког језика и Генералштабно усавршавање на Генералштабној академији оружаних снага Немачке у Хамбургу од 2018. до 2020. године.

Радни однос започео је 29. јула 1995. године на редном месту пилот борбеног авиона МиГ-21 на аеродрому Приштина. Kроз праксу у Војсци Србије и Министарству одбране Републике Србије прошао је све лествице напредовања у каријери.

Добитник је бројних похвала и награда. Говори енглески и немачки језик. а служи се италијанским, румунским и албанским. Објавио је већи број чланака на тему Kосова и Метохије у Војном гласнику од 2006. до 2014. године.

Милоје Здравковић је рођен у Kосовској Митровици 1973. године.

Ожењен је и отац двоје деце.