A A A ћир |  lat |  eng
Naslovna » O kancelariji » Direktor
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Direktor

Miloje Zdravković

Miloje Zdravković, v.d. direktora Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Odlukom Vlade Republike Srbije od 11. marta 2021. godine imenovan je na mesto vršioca dužnosti direktora Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Zdravković na mesto direktora Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa PIS u Prištini dolazi sa pozicije pomoćnika direktora istoimene Kancelarije.

Prethodno je bio načelnik Situacionog centra Vojnoobaveštajne agencije Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Zaposlen u Vojsci Jugoslavije/Srbije od jula 1995. godine. Završio je Vazduhoplovnu vojnu akademije Vojske Jugoslavije na aerodromu Priština. Najpre je bio kadet srednje vojne škole RV i PVO u Rajlovcu pored Sarajeva, koju je završio sa odličnim uspehom 1991. godine. Zatim je započeo Vazduhoplovnu vojnu akademiju u Zadru, završio letačku obuku na školsko-borbenom avionu G-2 i avionu supergaleb G-4 u Podgorici, dok je po završetku letačke obuke na borbenom avionu MiG-21 na aerodromu Priština 1995. godine promovisan u zvanje pilot-potporučnik.

Studijski program specijalističkih studija Nacionalne i globalne bezbednosti na Fakultetu političkih nauka u Beogradu pohađao je u periodu od 2003. do 2004. godine, a diplomski rad na temu: "Funkcije vojne diplomatije sa posebnim osvrtom na obaveštavanje" odbranio je uspešno, čime je stekao stručni naziv "specijalista nacionalne i globalne bezbednosti".

Potom je pohađao Magistarske studije Nacionalne i globalne bezbednosti u periodu od 2008. do 2011. godine pri čemu je odbranom magistarskog rada na temu “Pravno-političke posledice nezavisnosti KiM po mir i bezbednost Jugoistočne Evrope” stekao stručno zvanje magistra međunarodnih odnosa. Doktorska disertacija pod nazivom „Teorija demokratskog mira i srpsko-albanski odnosi“ usvojena je od strane nastavno-naučnog veća FPN u Beogradu.

Završio je i više različitih kurseva iz nadležnosti poslova odbrane i bezbednosti u zemlji i inostranstvu, bio je učesnik više konferencija i okruglih stolova na temu Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, član radnih grupa Komisije za nestala lica na Kosovu i Metohiji, kao i Istragu ratnih zločina na Kosovu i Metohiji. Učestvovao je i na više seminara i okruglih stolova iz oblasti političke i bezbednosne situacije u regionu, rada na suzbijanju ekstremizma, organizovanog kriminala i terorizma u regionu.

Sa velikim uspehom predstavljao je Vojsku Srbije i MO Republike Srbije u Rumuniji na poziciji izaslanika odbrane u Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu u periodu od 2014. do 2017. godine za šta je odlikovan medaljom Kopnenih snaga Rumunske armije i pohvaljen od strane direktora VOA MO Republike Srbije.

Završio je i školu nemačkog jezika i Generalštabno usavršavanje na Generalštabnoj akademiji oružanih snaga Nemačke u Hamburgu od 2018. do 2020. godine.

Radni odnos započeo je 29. jula 1995. godine na rednom mestu pilot borbenog aviona MiG-21 na aerodromu Priština. Kroz praksu u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane Republike Srbije prošao je sve lestvice napredovanja u karijeri.

Dobitnik je brojnih pohvala i nagrada. Govori engleski i nemački jezik. a služi se italijanskim, rumunskim i albanskim. Objavio je veći broj članaka na temu Kosova i Metohije u Vojnom glasniku od 2006. do 2014. godine.

Miloje Zdravković je rođen u Kosovskoj Mitrovici 1973. godine.

Oženjen je i otac dvoje dece.