Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Импресиониран сам борбеношћу нашег народа
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Импресиониран сам борбеношћу нашег народа

11. фебруар 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је импресиониран духом и борбеношћу нашег народа на Косову и Метохији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Говорећи за телевизију “Пинк” о јучерашњој посети групе Срба са КиМ у Влади Србије, Ђурић је истакао да су учињени напори да се максимално концентрисано одговори на сваки од захтева наших суграђана из покрајине, а да је посета председника Вучића Косову и Метохији покренула лавину хуманитарне и добротворне активности.

Ђурић је додао да је импресиониран хуманитарном помоћи која је сакупљена у Војводини, између осталог и кроз страначку структуру Српске напредне странке, а која износи око 500 тона, односно 60 шлепера.

Подсетио је да је Канцеларија за КиМ за три и по године уселила 888 кућа и станова на Косову и Метохији, да је у потпуности обновљено и изграђено 42 цркве и манастира кроз 170 пројеката.

"Ако смо успели да након много векова обновимо фреске у Грачаници и исто то урадимо и у Високим Дечанима и у Драганцу и у Бањској и у Гориочу и у Соколици и на многим другим местима и да цркве које су у дивљању и насиљу екстремиста рушене и паљене поново обновимо, тиме смо послали поруку да не одустајемо од оног што је наше, да смо спремни и ту да живимо и да се боримо и да то сматрамо делом онога што је наше", рекао је Ђурић.

Он је демантовао наводе у једном београдском листу са иностраним власничким капиталом да Канцеларија за КиМ крије вредности јавних набавки, рекавши да су у питању алузије и да се искривљују чињенице.

Он је рекао да је "један београдски лист, чији власнички капитал долази из земаља које су признале и подржале независност Косова искривљујући чињенице покушао да алудира да нешто није у реду и да се крију износи за набавке за гориво и путовања у Канцеларији за КиМ, иако смо им доставили одговор да то није тачно, да су сви подаци јавно доступни, да се објављују".