Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Чланство у Интерполу није за покрајине, већ за државе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Чланство у Интерполу није за покрајине, већ за државе

01. новембар 2018. Извор: Танјуг

Приштина нема право да буде чланица Интерпола, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и навео да чланство у Интерполу није резервисано за покрајине, нити територије под протекторатом и нерешеним статусом, каква је српска јужна покрајина, већ за озбиљне државе.

директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Ђурић је новинарима током боравка на Старој Планини казао да Приштина кроз УНМИК већ има приступ различитим телима за полицијску сарадњу, укључујући и Интерполу.

"Да они сами одлучују о томе, то би се претворило у политичку злоупотребу, да би се на оптужницима нашли људи који њима политички нису по вољи и људи који су бранили земљу од терористичке УЧК агресије или људи са којима једноставно хоће да се обрачунају", навео је Ђурић.

Додао је да би то користили и као механизам за уцену да би, каже, они као врхунски терористи били скинути са црвених Интерполових потреница и то на такав начин што би уцењивали да ће некоме ставити пет хиљада људи на потерницу, ако њих "терористе из шуме не скину".

"Али, терористи из шуме ће увек бити терористи из шуме, ратни злочин никада не застарева и пре или касније ратни злочинци заврше онако како завршавају ратни злочинци", казао је Ђурић.

Директор владине Канцеларије је истакао да се Србија не плаши и да је озбиљна држава која сарађује са међународним полицијским организацијама.

Додао је да Београд сарађује чак и са полицијским органима у јужној покрајини када тако нешто има смисла и закључио да чланство у Интерполу није за покрајину.