Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Видовдан је празник српске слоге и солидарности
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Видовдан је празник српске слоге и солидарности

29. јун 2019. Извор: Танјуг

За Србе на Косову и Метохији сваки дан је Видовдан, јер се свакога дана боре за опстанак, изјавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Он је за ТВ Пинк истакао да нико на КиМ неће остати ни гладан ни жедан, и да ће се радити на нормализацији ситуације по питању снабдевања основним животним намирницама.

Ђурић каже да је било важно да се јуче, када је био у Зубином Потоку и Косовској Митровици, пошаље на КиМ порука у име целе Србије слоге и солидарности.

Према његовим речима, Албанци су све време "играли шаховску игру" и тражили начин како ће да понизе Србију и да нађу начин да он не оде на Косово.

"Онај ко зна шта Видовдан и Косово и Метохија значе за Србију зна да је немогуће било ког Србина спречити да буде на Косову и Метохији", Истакао је Ђурић.

Он је навео да није одустао да због претњи Приштине од на Косово и да то никада неће урадити.

"Не желим да угрожавам било чију безбедност и било чије животе, ми настојимо да будемо одговорни, да никоме не дамо повод, макар и лажни да гази и угњетава наш народ. Србија и њене државне институције су с нашим народом на КиМ", рекао је Ђурић.

Он је навео и да Србија на КиМ спроводи 149 пројеката подршке, а до краја године тај број ће бити повећан на 350.

Ђурић каже да би волео да Албанци науче нешто из поруке да оно што је добро за Србе, не мора бити лоше за њих, и додао да је у цивилизацијском смислу био разочаран изјавом Енвера Хоџаја који је рекао да сматра да је стамбени пројекат "Сунчана долина“ српски агресорски покушај да се промени етницка структура на северу КиМ.