Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Током мандата ове владе пружена највећа и најсвеобухватнија подршка српском народу на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Током мандата ове владе пружена највећа и најсвеобухватнија подршка српском народу на КиМ

01. јул 2019.

Две године рада Владе Србије у овом сазиву, биће засигурно у историји описиване као важна преломна тачка, у којој је Србија, након година политичких и економских пораза под ДОС-овским властима, а онда и мукотрпног опорављања и стабилизације државе у наредном периоду, почела да се снажно усправља и поприма обрисе добро уређене и модерне земље која иде напред.

Владе Србије

Фото: Танјуг

Успех Владе Србије није ствар субјективног утиска, већ чињеница коју егзактно потврђују економски и социјални показатељи, ниво иностраних инвестиција, пад незапослености, модернизација инфраструктуре...

Уз сталну и за владу суштински значајну подршку председника Александра Вучића, председница владе Ана Брнабић и чланови владе су у претходном двогодишњем периоду веома успешно, посвећено и срцем показали како се води један за Србију успешан и одличан тим. Хвала Ани и свим колегама на сталној и несебичној подршци за Србе на Косову и Метохији.

Сматрам својом обавезом према грађанима Србије да на данашњи дан скренем пажњу на чињеницу да је током мандата ове владе и захваљујући залагању свих њених чланова, као и сложном деловању са другим институцијама, пружена највећа и до сада најсвеобухватнија подршка српском народу на Косову и Метохији. Србија је постигла значајне резултате у борби за заштиту српских државних и националних интереса на Косову и Метохији и успела да покрене највећи инвестициони циклус у јужној покрајини у последњих неколико деценија.

Наставићемо да се сви као један и даље боримо за наш народ и наше интересе у сваком делу наше земље, посебно укључујући житеље Аутономне Покрајине Косово и Метохија.