Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Отварање кризних жариста неће помоћи Тачију ни грађанима на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Отварање кризних жариста неће помоћи Тачију ни грађанима на КиМ

01. јул 2019.

Хашим Тачи је и данас потврдио да је неодговорност друго име његове политике, јер распиривање лажних снова о некаквом присаједињењу општина Врањске котлине самопроглашеном Косову јесте исто што и позив на ескалацију мржње и неповерења међу становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Отварање нових кризних жаришта не може помоћи ни Тачију у настојању да се избави из суноврата своје политичке карије, нити грађанима на Косову и Метохији, који желе да живе у миру и сигурности.

У Прешеву, где већински живе Албанци, Бујановцу у коме више од половине становништва чине неалбански народи и Медвеђи, где Албанци живе у симболичном броју, Тачијеви сународници живе у миру и нормалним односима са својим комшијама Србима, као грађани Србије. Тако је било, тако је данас и тако ће бити заувек.

Тачијеве идеје о ширењу такозване велике Албаније на исток део су мрачних и заувек поражених шовинистичких пројеката, и нико, а понајмање Албанци на југу централне Србије, не може имати користи од реанимације идеологија мржње.

Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је и он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости.