Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Србија ће наћи начин да заштити наше људе на Косову и Метохији
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Србија ће наћи начин да заштити наше људе на Косову и Метохији

02.јул 2019.

Хајка на функционере Српске листе део је специјалног рата којим Приштина међу Србима на северу Косова и Метохије настоји да створи утисак да немају никакву системску заштиту, и да је њихов глас неважан, јер искључиву моћ одлучивања на самопроглашеном Косову имају Албанци и њихова УЧК "елита".

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Налог за хапшење Милана Радојичића и оптужница против Ивана Тодосијевића је порука Србима да је сваки њихов отпор безнадежан, будући да самовољи Приштине не могу измаћи чак ни локални српски политички лидери.

Поруком да је и приштинско правосуђе оружје у рукама пројекта потпуне албанске доминације на самопроглашеном Косову, Србима се сугерише да се сваки од њих може наћи на удару једног таквог система и да за њих не важе никаква људска или демократска права.

Срби у нашој јужној покрајини, међутим, треба да знају да је Србија гарант њихове безбедности и достојанства и да ће се најодлучније одупрети настојањима да се успостави доминација и сраховлада Приштине у већински српским срединама на Косову и Метохији.

Србија ће, наглашавам још једном, наћи начин да заштити наше људе на Косову и Метохији, јер нико не може да их натера ни да напусте своја огњишта, ни да буду Косовари а не Срби.