Насловна » Актуелно » Вести » Дрецун: Да усвојимо резолуцију која ће осудити злочине ОВК
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Дрецун: Да усвојимо резолуцију која ће осудити злочине ОВК

04.јул 2019. Извор: Танјуг

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун сматра да Скупштина Србије на посебној седници треба да усвоји резолуцију којом би се осудили етничко чишћење и брутални злочини које је починила такозвана ОВК на Косову и Метохији.

Милован Дрецун

Фото: Танјуг

"Ми морамо да презентујемо истину, истином да одговоримо на њихове лажи. То је јако битно јер ће они у наредном периоду форсирати причу да је почињен геноцид над Албанцима. Ми морамо на то да одговоримо и не смемо да дозволимо да будемо изманипулисани да они направе причу као што је направљена са Сребрницом", рекао је Дрецун гостујући на телевизији "Хепи".

Он се осврнуо и на посету америчког конгресмена Елиота Енглеса, албанског лобисту, истакавши да увек треба да се разговара са оним који жестоко раде против наших интереса.

"Ја не знам који је циљ његове посете, шта је желео у ствари боравком у Београду. Не знам да ли је хтео да чује и наше ставове, али да сам ја био у Скупштини, отворио бих питање ратних злочина и то што он врши промоцију једне сасвим измишљене приче о 20.000 силованих Албанки, о геноциду", додао је Дрецун.

Дрецун је закључио да се све може очекивати од приштинске стране, те да они не желе никакав разговор јер ће, како је казао, тражењем компромиса добити много мање.