Насловна » Актуелно » Вести » Брнабић: Србија је спремна одмах да настави дијалог
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Брнабић: Србија је спремна одмах да настави дијалог

17. јул 2019. Извор: Танјуг

Србија је буквално спремна да се одмах врати за преговарачки сто и настави дијалог са Приштином, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да се нада да ће приштински политички лидери имати довољно храбрости и одговорности да промене своје одлуке да би то могло да се догоди.

Ана Брнабић

Фото: Танјуг

"Ми смо буквално спремни сваки дан да се вратимо за преговарачки сто и наставимо дијалог. То је једини начин да имате стабилност на КиМ, да људи наставе да живе мирно", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара у Житорађи.

Навела је да је на територији КиМ рађено истраживање које је показало да 91 одсто грађана на тој територији не желе замрзнут конфликт, не желе статус кво.

"Желе наставак дијалога и надам се да ће лидери у Приштини умети да саслушају све грађане који живе на КиМ, да ће имати политичку храброст и одговорност да донесу одлуку која је најбоља не само за Србе и Албанце већ за цео регион", рекла је Брнабић.

Оценила је да је посета председника Француске Емануела Макрона Србији била веома важна за позиционирање Србије.

"Мислим да је та посета прошла боље него што је било ко од нас очекивао. Велика захвалност за све што је председник Макрон рекао док је био у Србији, за све сигнале подршке и за можда најјачи до сада сигнал да ништа није завршено и да дијалог мора да се настави", закључила је Брнабић.