Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Немам претерана очекивања од саслушања Харадинаја
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Немам претерана очекивања од саслушања Харадинаја

23. јул 2019. Извор: Танјуг

С обзиром да је Суд за злочине ОВК који је позвао на саслушање Рамуша Харадинаја формирала такозвана Република Косово немам велика очекивања од свега тога, изјавио је данас ...

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Директор владине Канцеларије је казао новинарима у Београду да је тај Суд успостављен и основан одлуком приштинских институција, као специјализовано веће, као и да је само територијално измештен са КиМ, на основу билатералног споразума Приштине са Холандијом.

Како каже, међународни је јер су они запослили судије са страним држављанствима, али по свом карактеру, тај Суд је домаћи, односно њихов.

"Према томе, немам претерана очекивања од свега тога, али ми нећемо одустати од тога да их гонимо и за годину, две, 10, 20 видећемо - ратни злочин не застарева", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, држава Србија је своју посвећеност прогону ратних злочинаца показала чињеницом да се највећи део команданата терористичке ОВК и данас налази на нашим потерницама.

Како каже, Србија би волела да има бољу сарадњу са појединим државама које се врло често када ти разни осумњичени злочинци кроче на њихову територију понашају као да нису валидни налози из Србије и пропусте их.

"Надам се да ће било које међународно правосуђе дати неки резултат", казао је директор владине Канцеларије за КиМ.