Насловна » Актуелно » Вести » Вучић о Харадинају у Хагу: Очекујем само фарсу и представу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић о Харадинају у Хагу: Очекујем само фарсу и представу

23. јул 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

„Не очекујем ништа, само једну фарсу и представу да је ОВК штитила људе од ''српског агресора'' и да су били веома успешни“, казао је он у националном дневнику ТВ Пинк.

Упитан да ли је датум за одлазак Харадинаја у Хаг баш на 20. годишњицу некажњеног злочина у Старом Грацку намерно изабран, Вучић је казао да мисли да Харадинај није повезан само са тим злочином, већ и са многим другим.

„То треба да установе неки други, који раније за то нису имали политичке воље и храбрости да се с тим ухвате у коштац“, указао је он и додао да је Хашки трибунал, пред којим је Харадинај раније био ослобођен, био политички суд, а да је сада реч о неком другом суду, који је направљен на другачијим правним основама.

Истиче да нема никакву илузију да ће Харадинај веома брзо бити пуштен кући и то можда за дан два, а да ће онда бити већи херој, јер ће рећи како је штитио интересе Албанаца и Косова.

„Очекујем да ће Харадинај, када се врати, наставити да се бави рушењем власти у Србији“, приметио је Вучић.

Што се злочина у Старом Грацком тиче, каже да нема илузија да ће бити истражен, те да се плаши да томе није довољно посвећена пажња.