Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Српска суза неће наћи родитеља нигде у свету
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Српска суза неће наћи родитеља нигде у свету

24. јул 2019. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић поручио је данас, упитан за последња хапшења Срба за Косову и Метохији, да морамо да издржимо такве ствари, али да уз нове инвестиције у различитим областима у Србији, јачамо и позицију земље и позицију Срба на КиМ.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Ми Срби, а знам колико је тешко породицама тих људи, морамо да издржимо и да знамо да наша суза нема родитеља и неће га ни наћи у свету", приметио је Вучић одговарајући на питања новинара у Смедереву.

Он је истакао да је данас срећан због нове инвестиције у Железару, као и због јачања наших одбрамбених потенцијала, јер је то начин да сачувано мир и да јачањем Србије - јачамо позицију Срба на КиМ, као и нашу преговарачку позицију.

"Не смемо ниједног секунда да изгубимо нерве, да то покажемо као они у последње време. Не могу да кажем да придобијемо више симпатија, врло сам опрезан по том питању, али са нама сви разговарају, а са њима мало ко више и разговара", истакао је председник Србије.

Он је поручио Србима на КиМ да ће држава помоћи, уз увећање плата и пензија, косовског додатка, што ће значити знатно побољшани животни стандард.

Вучић је поновио да су инвестиције на КиМ веће него што су биле деценијама уназад, биће их и више.

"Али, нервоза је код неких других, који данас више не пристају ни на модел две Немачке, ни на шта више не пристају, неће ни да разговарају, једино што хоће то је да Србија призна Косово беспоговорно, онако како они мисле да су створили границе", рекао је Вучић.

У свему томе, Срби морају да буду мирни и сталожени, да знају да је држава уз њих, као и да су моћи државе ограничене, али толике колике су, до максимума ће бити искоришћене за помоћ Србима на Космету.

Вучић је подсетио да, нажалост, од 1999. године Београд нема суверенитет на КиМ када је реч о војном и полицијском присуству, док је Приштина од 2008. преузла све ингеренције државе, док је наша земља тада ћутала.

Додао је да су у Приштини најавили да ће следеће године, подићи споменике некима од српских лидера из 2009. и 2010. који су довели до пресуде Међународног суда правде, која је ишла на руку Приштини.

"Али, ја сам срећан што ћу и даље да им будем први на листи за одстрел и човек против којег воде кампању на свакодневном нивоу. То значи да добро радим за наш народ и трудићу се и бринућу још више", закључио је Вучић.

Вучић: Када ће коктел који организују у Хагу?

Председник Србије Александар Вучић изјавио данас да неће бити задовољена правда у Хагу по питању Рамуша Харадијана и поручио да не треба да сањамо да ће нам неко донети правду.

"Већ је изашао, мало ће и да руча са њима", прокоментарисао је Вучић за РТС одговарајући на питање новинара да ли ће бити задовољена правда у Хагу.

Српска суза није имала и неће наћи родитеље, одговорио је Вучић.

"Немојте да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду, није нам је доносио до сад, неће нам је донети ни убудуће. Него, када ће тај коктел који организују у Хагу, Харадинај и остали? Да још мало поприча са њима како се намучио. Тежак је тај лет био од Приштине до Беча и Хага", казао је Вучић.

А коментаришући то што је Харадинај отишао авионом Бечета Пацолија, каже: "Намучио се, можда није било стјуардеса у авиону и то Пацолијевом, како чујем ишао је Пацолијевим авионом. Каже да је дуго чекао овај други авион. Тешка ситуација, намучио се велики јунак".