Насловна » Актуелно » Вести » Брнабић: Наставак дијалога нема везе са изборима, него са таксама
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Брнабић: Наставак дијалога нема везе са изборима, него са таксама

31. јул 2019. Извор: Танјуг

Наставак дијалога Београда и Приштине нема везе са могућим изборима на Косову и Метохији, већ искључиво са таксама које је Приштина увела прекршивши споразум Цефта потписан 2016.године, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић која је актуелна политичка дешавања на КиМ назвала фарсом.

Ана Брнабић

Фото: Танјуг

Брнабић је тако, гостујући на ТВ Прва, одговорила на питање како ће се евентуални избори и политичка превирања на КиМ рефлектовати на даљи дијалог Београда и Приштине и када се уопште може очекивати његов наставак.

''То је смешно, то је фарса. Замислите да ја данас поднесем неопозиву оставку, а у петак сазовем седницу владе. Шта је то друго него фарса'', упитала је Брнабић.

Нагласила је да је важно да држава пружа подршку Србима на КиМ и да су они у сваком тренутку безбедни, као и да се зна шта је наша државна политика и да се, истакла је Брнабић, сваки дан, као што то ради председник Србије Александар Вучић, јача кредибилитет Србије.

Премијерка је подсетила да је питање КиМ било затворено за највећи број светских сила које су признале једнострано проглашену независност Косова и навела да више није тако захваљујући напорима државног врха, предвођеног Александром Вучићем, који су учињени од 2014.године до данас.

''Данас поново разговарамо о КиМ. Јуче су представници власти били на састанку са онима који су проблем КиМ оставили као затворено питање и у чије време је то питање измештено из Уједињених нација у Европску унију'', рекла је Брнабић и додала да је у време бивше власти Приштина добила највећу потврду своје независности од Међународног суда правде што албанска страна стално користи као аргумент.

''Ситуацију која је била завршена у корист Приштине, а на стопроцентну штету Србије, преокренута је, а захваљујући Српској листи данас су Срби на КиМ уједињени и тиме снажнији'', закључила је премијерка.