Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Кампања не сме да прерасте у антисрпску хистерију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Кампања не сме да прерасте у антисрпску хистерију

11.август 2019.

Све се јасније показује да је тачна процена председника Србије да ће се Срби на Косову и Метохији и средине у којима живе наћи на удару агресивне предизборне кампање албанских политичких странака и лидера.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Кадри Весељи, понављајући сталне аспирације према северној Косовској Митровици, још једном, по безброј пута испробаном рецепту, настоји да пажњу грађана скрене са корупције, криминала, неспособности и немара приштинских политичких структура на теме које подижу политичке страсти и распаљују антисрпска осећања.

Слобода вероисповести је демократска тековина, и Весељи и остали лидери Албанаца би своју оданост демократији најпре морали да докажу стварајући услове за обнову десетина уништених српских православних цркава и манастира, као и несметане посете православних ходочасника и повратника верским објектима у местима као што су Мушутиште или Ђаковица, где се насилним средствима спречава обележавање хришћанских празника.

Такође, албански политички представници би, ако искрено инсистирају на слободи вероисповести, морали да спрече отимање српских православних верских објеката и промену њихове намене и карактера, као што је то учињено са православном црквом Светог Николе у Новом Брду.

Апелујем на међународну заједницу и њене представнике на Косову и Метохији да не дозволе да предизборна кампања у нашој јужној покрајини прерасте у свеопшту антисрпску хистерију, и да албански политички представници, у одсуству програма и идеја, ову политичку утакмицу претворе у такмичење у мржњи и шовинизму.