Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Српска листа да учествује и победи на изборима и да се даље бори
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Српска листа да учествује и победи на изборима и да се даље бори

29.август 2019. Извор: Танјуг

Српска листа би требало да учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима на КиМ и да на њима победи и бори се за српске интересе, рекао председник Србије.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Након обиласка зграде Хитне помоћи, Александар Вучић је нагласио да ће држава и даље да помаже тамошњим Србима. Казао је и да ће сачекати извештај Канцеларије за КиМ, као и да чује шта људи из Српске листе мисле, па да се све сагледа, али да је његово мишљење да на изборима треба да учествују.

Према његовим речима, они ће имати моћне противнике и у албанским и у делу српских медија, који ће форсирати оне који хоће да разоре интересе српског народа, али и да је уверен у зрелост српског народа.

"Они добро знају ко се за њих бори, улазе, и њих не можете да преварите", каже Вучић.

Поводом провокација које су почеле чим су расписани избори, Вучић је замолио Србе који су, како каже, јуначки издрзали све провокације да остану на својим огњиштима, а "Кфор може да вежба".

Што се тиче графита УЧК и сличних провокција, Вучић каже да је то ужас, али и да се наш народ на то навикао. "Сви који живе са тим, чувају српско име и српско огњиште. А ми ћемо да наставимо да помажемо", истакао је Вучић наводећи да ће до краја године на различите пројекте у српским срединама у покрајини бити потрошено шест милијарди, а почетком следеће године још три и по милијарде динара.

Према његовим речима, то су огромна средства која деценијама нису улагана.

Поводом хапшења новинарке Јединства каже да се диви свему што је издржала и њеној храбрости, али изражава бојазан да ово неће бити и последњи такав случај са којим се новинари на КиМ суочавају.