Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Не зна се судбина 4.000 несталих Срба
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Не зна се судбина 4.000 несталих Срба

30.август 2019.

Српски народ Међународни дан несталих лица обележава са највећом тугом и пијететом, јер до данас се не зна судбина још готово четири хиљаде наших сународника несталих у вихорима ратова у бившој Југославији.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Скрећем пажњу међународне и домаће јавности да је након сукоба на Косову и Метохији нерасветљена судбина 1.653 људи, како Срба, тако и Албанаца, и припадника других народа.

Утврђивање истине о томе шта им се догодило јесте обавеза читавог друштва - српског и албанског - јер без тога странице трагичне историје, обележене непријатељством, страдањима и патњама, неће моћи да буду затворене.

Бол породица несталих не сме да буде талац нерешених и нескладних политичких односа, а искреније и боље ангажовање политичких елита на решавању овог проблема јесте један од начина за изградњу поврења и будућих међунационалних односа на Косову и Метохији који ће бити засновани на сарадњи и пријатељству, а не на мржњи и неповерењу.

Србија ће, без икакве задршке, наставити да чини све како би се судбина несталих, без обзира на националност, расветлила, а њиховим породицама омогућило да своје ближње ожале на достојанствен начин.