Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Зиберај треба да проучи основне цивилизацијске норме
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Зиберај треба да проучи основне цивилизацијске норме

03. септембар 2019.

Зиберај је, као и његов шеф Пацоли, држављанин Србије, и требало би да се упозна са тиме да је слобода кретања у Србији где живи, а и у другим деловима Европе, једна од кључних вредности, да је садржана и у споразумима на које су се његови шефови обавезали.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Као и обично представници институција у Приштини се хвале ониме чега би требало да се стиде, а то су сопствени покушаји да омету слободу кретања.

Таква реторика и такве намере су кршење свих цивилизацијских норми и важећих споразума, попут споразума о званичним посетама из 2011. године.

И сам сам искусио њихову спремност да голо и брутално насиље примене и никада нас то није oдвратило да будемо са нашим народом.

Оно што бих волео да видим овим поводом је став ЕУ који у вези са овим питањем има јасне политичке и моралне обавезе.

Изјаве службеника илегалног паралелног министарства спољних послова у Приштини усијане главе, не би смеле да имају утицаја на стварност и свакако неће спречити помоћ и присуство Србије међу Србима и свима другима на КиМ који се осећају делом државе Србије. План председника Вучића за економско оснаживање Срба на КиМ наставиће да се спроводи пуном паром.